IRLAND 2008 - fredag och Colt inspection

Vi vaknade tidigt, redan vid klockan 6. Duschade och gjorde iordning oss för dagen och packade iordning väskorna och väntade sen på att klockan skulle bli 8.30 då frukosten började. Idag vågade vi oss på att prova de lite mer avancerade alternativen och vi tog pannkakor med lönnsirap, riktigt gott var det.

image46
Frukost, pannkakor med frukt och lönnsirap

Sen skyndade vi oss ner mot showground men det hade vi inte behövt göra. Hålla tider är inte så noga på Irland. Bedömningen som skulle börjat vid halv tio kom igång runt tio snåret. Det flöt på riktigt bra men är väldigt annorlunda mot vad vi är vana vid. Underlaget i löshoppningsringen var inte heller det bästa utan blev halare och halare ju mer det regnade under dagen - och regnade, det gjorde det! Det blev lite avbrott då och då när regnet öste ner för mycket. En startande brakade rätt in i gallergrinden och vi mötte honom lite senare på väg till stallarna efter veterinärkontrollen och det blödde en del ur näsborren. Totalt visades 19 hingstar och av de var en gulbrun och en brun resten var som vanligt skimlar. Tyvärr var hingstarna inte riktigt förberedda för löshoppningen men det var inte heller samma krav och höjder som vi har i Sverige och veterinären var ibland lite väl våldsam för våran smak, men det var extremt noga med veterinärbesiktningen och det var också den som tog längst tid.

image43
Hmm just det, 80 på den vägen...

När vi ändå var på plats passade jag på att köpa den sista stamboken som kom ut förra året, 20euro kostade den. Eftersom det var så dåligt väder så stannade vi inte kvar då det var många hingstar som skulle veterinärbesiktigas innan resultaten för vilka som var godkända. Under eftermiddagen blev det riktigt fint väder så vi tog bilen och körde ut till Connemara National Park och promenerade i bergen. Det var så underbart fint! Sån utsikt, jag hade kunnat gå där hur länge som helst. Sen körde vi vidare och åkte förbi ett fint slott som låg vackert vid en sjö och efter det körde vi mot Tully Cross, Lina körde och jag satt bredvid och trodde att vi nog skulle dö, vägkanterna på Irland är inte roliga...

image44
Utsikt ifrån Connemara National Park

Väl hemkomna igen så gick vi ner till centrum för att få i oss något att äta. Garlic Bruchetta provade jag och Lisa och det var riktigt, riktigt gott. Vi satt inne på en pub som heter EJ King. Utanför fönstret cruisade det runt en hel del fina bilar. När vi var tillbaka hemma passade jag på att maila lite till folket här hemma och sen planerade vi lite vad vi skulle roa oss med på lördagen.

image45
EJ Kings bar


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0