Hej

Jag hann inte skriva något inlägg i morse. Allt tog lite längre tid än vanligt, konstigt nog. Sov i alla fall riktigt gott inatt och hade helst sovit ett tag till när klockan ringde...

Solen syns inte längre till, det är en hel massa moln ivägen. Hoppas den tittar fram nu när man är ledig i alla fall. Ska försöka med ett längre inlägg senare, nu har jag massor att göra.

Hemma igen

Ja nu är jag hemkommen ifrån dagens shopping på A6. Vi hann med de flesta butikerna och många turer till provrummen. Köpte lite linnen att ha till jobbet, lite hudkrämer och en tidning. Ska försöka att ta bilder på grejerna men det får bli tills imorgon.

Sen tror jag att pollensäsongen är igång, det kliar i halsen och näsan rinner. Inte roligt. Hoppas inte att den blir lika långvarig som förra året.

Nu ska jag packa upp alla nya kläder och sen ska hästarna få komma in, ska ta en snabbdusch och sen ska jag sova. Vaknade vid ett inatt och gick upp för att börja klä på mig men kolla klockan och ja, det var ju inte riktigt dags att gå upp... Sen vaknade jag vid fyra igen och var riktigt trött när klockan väl ringde. Hoppas jag kan sova bättre inatt, kanske ska ta ur det ena täcket. Det börjar ju bli rätt varmt nu ju.

God morgon

Nu ska jag iväg till jobbet. Men tänkte önska alla en god morgon först. Blir som sagt sent idag då jag ska till A6 direkt efter jobbet.

Hoppas alla får en underbar dag!

Go natt

Jag ska bara ner och ta en snabb dusch och sen är det nattinatti. Får se om jag hinner blogga något imorgonbitti, men sen blir det inget inlägg förens senare på kvällen för jag och Linnea ska och shoppa.

Så god natt mina kära läsare!


gräsdoft

Är härligt. När hästarna tuggar det första vårgräset, den lukten är underbar. Jag har varit ute och betat både Janne och Beauty nu på i kvällssolen. Jag tjatar kanske men vädret är så otroligt underbart just nu! Sen har Cirren gått ett träningspass också, han är i "ska vi verkligen fatta galopp trotsåldern" igen, *suck*. Men det går nog snart ur honom. Nu ska jag snart ner och duscha men först ska vi ta in hästarna. Sen är det läggdags, men nu börjar jag piggna till igen.

Det är riktigt varmt ute

Nyss hemkommen ifrån jobbet där man varit inne hela dagen. Man märker iofs inte att det är helt underbart väder utanför väggarna men det känns ändå lite trist att man inte får vara ute när det är så fint. Varmt är det också. Så jag ska inte sitta framför datorn utan ge mig ut i det härliga vädret istället. Skriver nog mer sen, om jag hinner vill säga, det blev lite sent igår så idag ska jag försöka komma i säng i lite vettigare tid.

God morgon

Ska strax iväg till jobbet. Fortfarande härligt väder ute, men regnet hänger lite i luften tror jag.

Ha en fin dag!

Glömde ju

nästan, På tisdag blir det shopping. Me and Linnea, var ett tag sen vi sågs så vi har mycket att prata om. Nu ska jag som sagt duscha.

Ha det fint!

Go natt allihopa

Ja, eller god natt kanske är lite tidigt att säga för jag ska ju faktiskt springa ner och ta en dusch först. Hinner ju knappast göra det imorgon... Klockan står på halv fem.

me like

Enda sättet att övervinna en frestelse är att ge efter för den

Fools gold

2008
Fools gold
Erin Brockovich
American Beauty
Swat
Jumper
Tree Kings
10.000 BC
The green mile
The Manchurian Candidate
Next
The fast and the furious - Tokyo Drift
Rounders - sista spelet
Fullt hus
Dogma
The Specialist
The art of war
What a girl wants
Förhandlaren
Beauty Shop
Disturbia
Death Proof
I am legend
Domestic Disturbance
The Medallion
High Crimes
Höstlegender
xXx - the next level
Lucky number Slevin
Arn - temelriddaren

söndag

Nu har det redan hunnit bli eftermiddag och jag har inte lyckats göra något speciellt idag. Var uppe och släppte ut hästarna i morse vid klockan sex men det var liiite väl tidigt att gå upp eftersom jag inte gick och la mig förän vid halv två-två i natt. Lite måste man ju sova också. Sen väcktes jag vid tio och fick börja dagen med att skyffla spån, riktigt glamouröst. Tungt var det också. Fastnade framför datorn som vanligt och nu har jag precis ätit. Men ska ut till hästarna nu. Tror jag fixar stallet först och tar ridningen efter det.

Hör senare!


Bio

Idag har jag och Lisa varit på bio, vi tittade på Fools gold och gud vad rolig den var! Haha, alla i hela biosalongen skrattade. Tror aldrig jag varit på en sån film tidigare. Så har ni inte sett den så tycker jag att ni ska göra det.

Har även köpt mig en ny parfym, tycker att den gamla tappat stinget. Nu fick det bli en Esprit. Gillar den redan.

Men nu är det nog dags att gå och sova, börjar bli lite trött nu.

Härliga väder

Ja, vädret håller i sig. Underbart. Idag har jag roat mig med att städa och tvätta, någon gång måste man ju göra det också. Planen var ju att städa och tvätta bilen, men det lär inte behövas för stötdämparen var helt paj på den. Så no car för tillfället. Måste hitta en ersättare, frågan är bara vad för sort.

Skulle kunna skriva en hel del klagande idag, men nöjer mig med det här. Resten får vi ta någon annan dag om jag inte lyckas lägga det långt bakom mig.

Nu ska jag gräva fram sängen som är belamrad med kläder...

ÄR DU EN RIKTIG TJEJ

får du: 0-20 mer pojke än tjej
får du 20-30: pojkaktig tjej.
får du 30-40: rätt så tjejig.
får du: 40-50: du är en tjej!
får du: 50-60: du är riktigt flickig.

[x] Du har fler än 10 nagellack.
[ ] Du har en parfym som kostade mer än 500.
[x] Du har eller har haft lösnaglar.
[x] Har/haft en bild på dig själv som bakgrundsbild på datorn.
[x] Du har minst 5 klädesplagg som du inte använder.
[ ] När du var liten ville du vara en prinsessa.
[x] Du brukar gå på stan med din mamma.
[ ] Du har haft rosa på ditt rum.
totalt: 5

[ ] Du har färgat håret.
[ ] Du har slingat håret.
[x] Du har alltid din mobil med dig.
[ ] Du dansar vilt när du är ensam hemma
[x] Du går aldrig hemifrån utan att vara sminkad.
[ ] Du har inpackning i ditt hår minst en gång i veckan.
[x] Du älskar att gå till frisören.
[x] Du solar hellre än att bada.
totalt: 4

DU ÄLSKAR:
[ ] Skor
[x] Färgen rosa
[x] Shopping
[x] Dekorationer
[x] Speglar
[ ] Skolan
[ ] Delfiner
[x] Disneyfilmer
[x] Ljus
[x] Blommor
[x] Mjukisdjur
totalt: 8

Du shoppar/shoppat på:

[x] MQ
[ ] Kompaniet
[ ] Victoria's secret
[x] H&M
[ ] Aima
[ ] New Yorker
[x] Gina Tricot
[ ] NK
[ ] Top Gun
[ ] Taily Weijl
[ ] Bijou Birgiette
[ ] City Girl
[ ] Colosseum
[ ] sisters
totalt: 3

DU SÄGER OFTA:
[ ] Whatever
[ ] Oh my god!
[x] Vet inte
[ ] Cuite
[ ] Hot
[x] Visst
[x] Säkert
[x] Ursäkta?
[ ] Fabulous
totalt: 4

DU LÄSER:
[ ] Frida
[x] Cosmopolitan
[ ] Glamour
[x] Elle
[ ] Teen Vouge
[ ] Bravo
[ ] solo
[ ] Wendy
[ ] Bravo girl
[ ] Star Flash
totalt: 2

DU GILLAR DESSA FIMER:

[ ] Elizabetown
[ ] Eva och Adam
[x] Freaky Friday
[ ] Ciao Bella
[x] A Walk To Remember
[x] Sweet home Alabalma
[ ] Where The Heart Is
[x] Just My luck
[x] John Tucker Must Die
[x] The holiday
[ ] Girls United
[x] How To Lose A Guy In 10 Days
[x] The hot chick
[ ] My girl
totalt: 8

DU BRUKAR KOLLA PÅ:
[ ] Lost
[x] Top Model
[x] Projekt Runway
[x] Desperate Housewives
[x] The Simple Life
[x] Men In Trees
[ ] 8th & Ocean
[x] Grey's Anatomy
[ ] The OC
[ ] Laguna Beach/The Hills
[ ] Nip/Tuck
[x] Gilmore Girls
[ ] One Three Hill
[ ] Heroes
totalt: 7

DU TYCKER ÄR BRA:
[ ] Paris Hilton
[ ] Jessica Simpson
[ ] Mariah Carey
[x] J-Lo
[ ] Britney Spears
[ ] Beyonce Knowles
[x] Christina Aguilera
[x] Hillary Duff
[ ] Lindsay Lohan
[ ] Gwen Stefani
totalt: 3

TOTALT: 44


möte

Jag har ju varit på möte idag. Åkte vid tio i nio i morse och var hemma vid kvart över fyra. Kändes lite surt när det varit så fint väder idag. Men men.

Loppan fick gå ett träningspass på ridbanan nu på kvällskvisten och det var så härligt när solen sken och man ville allra helst bara ha t-shirt, men jag skippade bara jackan, vill inte bli förkyld.

Nu sitter jag hemma och är uttråkad. Inte trött överhuvudtaget för jag gick och la mig vid halv åtta igår eftersom jag hade grym huvudvärk och sen sov jag ju till halv åtta i morse, så veckans saknade sovtimmar är insovda nu...

SM GULD till HV

För er som missat det ;)

Behövde inte ens titta på matchen utan kunde sova, ett vänligt mess väckte mig med upplysningen.

dags för lite bloggande igen

Jag hinner ju inte med ju. Tiden räcker inte till men frågan är var den tar vägen??? Idag ringde klockan som vanligt vid kvart över fyra, vaknade och tänkte att jag bara skulle vila några minuter till, jovisst, somnade om men vaknade vid tio i fem. Skyndade mig ut i stallet och fodra och sen in och fixa iordning frukost, fika och mat till jobbet. Sen ut och släppa hästarna och in i huset igen och klä på mig och fixa det sista innan jag skyndade vidare ut till bilen. Frost på rutan så den fick jag skrapa... Smörgåsen åt jag i bilen och jag lyckades komma i tid till jobbet. *Nöjd* Kanske det räcker att gå upp vid kvart i fem i alla fall. Då får jag sova en halvtimme extra i alla fall. Men jag undrar om det gör någon skillnad???

Allt har flutit på bra på jobbet eller i alla fall nästan. Men det mesta började krångla strax innan vi slutade så det blev liten stund extra som vanligt. Men igår gick jag i alla fall i tid, eller nästan i varje fall. Nästa vecka är det kväll som gäller. Hoppas jag piggnat till lite tills dess. Är så himla trött just nu. Och det ger inte med sig. Borde väl sova länge imorgon men det går inte för jag ska på styrelsemöte med connemaraväst i frillesås, så vid klockan tio ska jag vara i Borås. Hoppas man är hemma i någorlunda vettig tid i alla fall.

Ikväll är det sjätte finalmatchen i ishockeyn, hv har chans att ta sm-guld igen. Är väl inte särskilt road av hockeyn men lite koll har man ju. Men jag lär väl inte titta själv, men man vet aldrig.

På söndag är det lugnt tror jag, eller jag hoppas det i alla fall. Behöver vila lite, en slappardag i solen vore underbart. Kanske gå ut på en promenad?!

Sen måste jag städa bilen, plockade ur allt gammalt godispapper idag när jag kom hem, men den behöver dammsugas och tvättas. Imorgon tror jag, om jag inte kommer hem för sent.

Borde egentligen gå ut och göra iordning stallet, men idag får de i alla fall vila. Båda gick på banan en sväng var igår. Får se om jag skriver något mer senare, beror på tid och ork...

Nya filmer

Den här veckan har jag roat mig med att titta på film på kvällarna, så det har blivit lite för sent om kvällarna... Men jag har kommit upp på morgonen (kan man säga morgon när klockan är kvart över fyra?). Jaja, kollade på Swat i söndags, American Beauty i måndags och Erin Brockovich.

2008
Erin Brockovich
American Beauty
Swat
Jumper
Tree Kings
10.000 BC
The green mile
The Manchurian Candidate
Next
The fast and the furious - Tokyo Drift
Rounders - sista spelet
Fullt hus
Dogma
The Specialist
The art of war
What a girl wants
Förhandlaren
Beauty Shop
Disturbia
Death Proof
I am legend
Domestic Disturbance
The Medallion
High Crimes
Höstlegender
xXx - the next level
Lucky number Slevin
Arn - temelriddaren

ett till facebook test

Ja, jag roar mig ju lite med de när jag inte har så mycket att göra (läs inte orkar göra saker som jag borde...)

What type of girl are you

The Girl Everyone Loves To Be Around

The Girl Everyone Loves To Be Around

Your the type of girl that cares about everyone and excepts aol diffrent personality's. You love making new friends and would NEVER hurt the one's you have. Your a very social person who often hangs around many types of people. Your honest and trustworthy and your friends can always trust your instincs.

Så ni som känner mig? är det rätt eller fel?

Jag fryser!

Det är riktigt riktigt kallt här hemma. Inte alls kul och jag som tänkt gå och lägga mig alldeles strax. Får bli vetekudde idag, annars lär jag ligga och frysa som jag gjorde igårkväll. Varför, varför skulle det komma mer snö? Gårdagens väder var underbart och jag trodde verkligen att våren var här. Härliga vår! Men nejdå, lite till snö såg det till att falla under morgonen. Blä! Men det skulle tydligen vara den sista? Hmm jag undrar om jag ska tro på det, vill inte ha fler bakslag, jag orkar inte det. Men nästa helg ska det tydligen bli 16 grader varmt. Hoppas, hoppas att det är rätt! Men jag ska självklart iväg på möte på lördagen och sen kommer det säkert regna på söndagen med min vanliga tur. Vädret får fasen ta och fixa till sig lite snart, annars vet jag inte vad jag gör.

Mycket klagomål idag. Men jag har nog inget annat att skriva... Imorgon ska jag fixa ut en annons på Tizzan så hon blir såld nån gång. Cirren och Loppan ska också säljas om någon är intresserad?! Kommer var tomt utan dem men de kan ju inte gå här och skrota heller, tror att båda vill komma ut på tävlingsbanorna och visa vad de kan! Mina små gossar, nästa lördag är det 7 år sen Loppan föddes. Det är inte klokt vad tiden går fort. Snart 3 år sen jag tog studenten.

Jag måste komma på vad jag vill göra med mitt liv. Allt rullar på alldeles för fort just nu. Vad vill jag jobba med? Var vill jag bo? och allt annat som man borde veta? Det blev tankar långt från överskriften...

 Nu ska jag sova...

Skit väder

Glöm det där med våren som jag skrev igår... För nu är här snö igen. Det som var så perfekt igår, varför kan det aldrig hålla i sig för? Aja, hoppas det töar bort tills imorgon.

Idag är det lugnt. Låg kvar i sängen till klockan elva idag, ville inte gå upp och se all snö... Nu ska jag ta och duscha, kusinerna kommer ju om ett par timmar. Och innan det tänkte jag hinna städa lite också.


Natti natti

Tänkte bara säga go natt nu när jag ändå är inne. Har inte blivit mycket mer gjort idag sen jag skrev sist. Har tittat på American Gangster nu på kvällen men skivan var skadad så det gick inte att se slutet... Det får bli en annan gång.

fågelkvitter, blåsippor och vitsippor, solsken och fjärilar

VÅREN ÄR HÄR!!!

Ja, nu måste ju våren bara vara här. Så härligt väder som det varit idag alltså! Jag har varit ute och skrittat med både Cirren och Loppan i skogen, bara skritt eftersom de är nyvaccinerade. Och det är så himla underbart och avkopplande att bara skritta på långa tyglar inne i skogen medans fåglarna kvittrar och solens strålar värmer! Och Beauty brunstar så nu kan det inte bli mer bakslag. Så ingen mer snö nu!

Lilleman har haft race på kullen men han är i behov av en kompis nu, Plutten hinner och orkar inte med i den lilles tempo, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att han snart fyller 30 år. Han fick i alla fall sina tänder omsedda när veterinären var här och vaccinerade de andra i onsdags så nu ska han förhoppningsvis äta lite bättre igen.

Nu ska jag ge mig ut i det fina vädret igen. Hör senare!

full fart

Är det just nu. Men än så länge har jag i alla fall inget planerat för helgen.

Nu har jag tänkt städa lite och fixa mat att ta med till jobbet. Och sen göra mig iordning för jobbet. Egentligen borde man inte vara inne för det är underbart väder ute! Men no,no, jag sitter inne men har ju faktiskt varit ute och ridit och fixat stallet innan. Men som sagt, nu ska jag städa iordning lite.

2 nya hingstar blev det på Grevagården

Ardas Murphy och Starrhults Bossanova blev båda godkända i helgen. Min favorit som jag spanat inte gick tyvärr inte igenom. Men, men får leta pojkvänner till stona bland de redan godkända hingstarna istället.

IRLAND 2008 - måndag Hemfärd

Klockan ringde vid 5.50, tidigt, tidigt. Vi fixade våran egen frukost för det var ingen annan vaken och sen åkte vi och lämnade bilen vid flygplatsen och checkade in vårt bagage och gick och satte oss att vänta på att får gå på planet.

image52

Vi landade i Göteborg lite försenade och var hemma i Jönköping igen vid klockan 15. Kändes bra att komma hem till sverige utan snö!

IRLAND 2008 - söndag STALLION PARADE

Vi vaknade ganska tidigt och åt våfflor till frukost. Mums! Sen gick vi upp för att packa, eftersom det var sista natten på det B&B. Betalde och sa hej då till Catriona och åkte ner till macken för att möta upp med ett par andra svenskar för att sen styra ut mot sky road och titta på Janus. Fick en rundvisning och hästarna visades upp en och en. Vi fick en del bilder. Fick se ett två dygn gammalt hingstföl men sen åkte vi tillbaka ner till Clifden så vi inte skulle missa hingstparaden.

image51

Det var många hingstar anmälda och vi hade fint väder ända tills klockan fyra när vi åkte. Då började det vräka ner och man såg knappt var man körde... Vi hann tyvärr inte se alla hingstarna, vilket kändes lite trist men vi skulle ju trots allt åka över hela Irland och vara på sista B&B klockan åtta-nio, vi var tvugna att stanna och tanka på vägen och döm om vår förvåning när en kille på bensinmacken kommer fram och fixar det åt oss. Så vi körde vidare och lyckades köra fel några gånger innan vi till slut fick ringa för att fråga om vägen. Lite sena kom vi fram i ösregnet men vi hade i alla fall torkat under resans gång. Vi packade klart allt för vi var tvugna att gå upp tidigt på måndagen för att komma i tid till flygplatsen.

IRLAND 2008 - lördag

Vi vaknade vid tio i sju (eller väcktes om man ska vara petig) av att jag fick mess från Sverige. Jag passade på att sova en stund till innan frukosten. Pannkakor igen, Lisa passade på att ta glass till sina... Solen sken på morgonen men de varnade för åskskurar, men det är tur att meterologerna kan ha fel åt det hållet också någon gång för vi slapp både åska och skurar. Stannade kvar ett tag på rummet för att alla batterier till kamrorna skulle laddas och sen styrde vi iväg mot första destination för dagen som vat Buttermilks två högdräktiga ston som gick lagom nära vägen, de var dräktiga med Earl of Newbridge och Rebel Justice. Vi fick även se och klappa på ett nyfött lamm. Patrick klagade på att det var så kallt, jovisst, vädret som var kan väl liknas vid svensk midsommar...

image47
såna här finns det mängder av på Irland

Sen styrde vi in bilen på skyroad. Resan runt där tog väl en si så där 2,5-3 timmar med diverse stopp längs med vägen. Vi "hittade" två ston i en hage och såg två hästar till längre bort så vi promenerade glatt genom vattendränkta fält. Längre bort på halvön gick en till ponny men vi gav upp att ge oss på att gå dit för det var lite väl långt bort plus att det var riktigt lerigt och jag och Lisa gick smart nog i gympaskor. Efter ytterligare några fotostopp (jisses vad det kan blåsa vid havet) så var vi på väg tillbaka mot Clifden igen, vi körde förbi Castle stuteri men det öösregnade just då så vi körde vidare mot Ballyconeely på vägen dit så passade vi på att stanna vid Erislannon och fotade några connemaror. Vi stannade vid havet och tog lite kort, helt underbart!!!

image48
Lina och jag vid havet i Ballyconneely

På kvällen var vi på releaseparty för Pat Lynes nya bok "Artic Moon", Det var en trevlig tillställning med mycket folk och lite roliga historier. När boken var "släppt" så gick vi vidare för att få i oss något att äta. Nytt place, för gårdagens trevliga ställe var fullt. Det blev en del connemaraprat för ett par till svenskar dök upp strax efter oss. Vi passade (efter viss övertalning från de andra) att prova på Guiness men det var inte riktigt någon hit. Men vi hoppas i alla fall över irish coffee den här gången.

image49
Våran Guiness

Jag och Lisa passade på att ta en kvällspromenad ner till centrum efter att vi följt Lina hem, för det var så himla underbart väder! Vi satt och bara njöt på en bänk tills det började bli både lite väl kallt och ganska sent. Sen ställde vi om klockorna till sommartid så det blev kortare nattsömn...

image50
Jag på våran kvällspromenad

IRLAND 2008 - fredag och Colt inspection

Vi vaknade tidigt, redan vid klockan 6. Duschade och gjorde iordning oss för dagen och packade iordning väskorna och väntade sen på att klockan skulle bli 8.30 då frukosten började. Idag vågade vi oss på att prova de lite mer avancerade alternativen och vi tog pannkakor med lönnsirap, riktigt gott var det.

image46
Frukost, pannkakor med frukt och lönnsirap

Sen skyndade vi oss ner mot showground men det hade vi inte behövt göra. Hålla tider är inte så noga på Irland. Bedömningen som skulle börjat vid halv tio kom igång runt tio snåret. Det flöt på riktigt bra men är väldigt annorlunda mot vad vi är vana vid. Underlaget i löshoppningsringen var inte heller det bästa utan blev halare och halare ju mer det regnade under dagen - och regnade, det gjorde det! Det blev lite avbrott då och då när regnet öste ner för mycket. En startande brakade rätt in i gallergrinden och vi mötte honom lite senare på väg till stallarna efter veterinärkontrollen och det blödde en del ur näsborren. Totalt visades 19 hingstar och av de var en gulbrun och en brun resten var som vanligt skimlar. Tyvärr var hingstarna inte riktigt förberedda för löshoppningen men det var inte heller samma krav och höjder som vi har i Sverige och veterinären var ibland lite väl våldsam för våran smak, men det var extremt noga med veterinärbesiktningen och det var också den som tog längst tid.

image43
Hmm just det, 80 på den vägen...

När vi ändå var på plats passade jag på att köpa den sista stamboken som kom ut förra året, 20euro kostade den. Eftersom det var så dåligt väder så stannade vi inte kvar då det var många hingstar som skulle veterinärbesiktigas innan resultaten för vilka som var godkända. Under eftermiddagen blev det riktigt fint väder så vi tog bilen och körde ut till Connemara National Park och promenerade i bergen. Det var så underbart fint! Sån utsikt, jag hade kunnat gå där hur länge som helst. Sen körde vi vidare och åkte förbi ett fint slott som låg vackert vid en sjö och efter det körde vi mot Tully Cross, Lina körde och jag satt bredvid och trodde att vi nog skulle dö, vägkanterna på Irland är inte roliga...

image44
Utsikt ifrån Connemara National Park

Väl hemkomna igen så gick vi ner till centrum för att få i oss något att äta. Garlic Bruchetta provade jag och Lisa och det var riktigt, riktigt gott. Vi satt inne på en pub som heter EJ King. Utanför fönstret cruisade det runt en hel del fina bilar. När vi var tillbaka hemma passade jag på att maila lite till folket här hemma och sen planerade vi lite vad vi skulle roa oss med på lördagen.

image45
EJ Kings bar


IRLAND 2008 - torsdag

Klockan ringde vid halv sju, vi fixade iordning oss och packade innan vi gick ner och åt frukost. Allt var framdukat och det fanns mycket att välja på men vi nöjde oss med toast idag. Vi checkade ut och kom iväg runt klockan åtta och körde mot Clifden! Vägarna fram till Galway var helt okej, högre hastighet mot vad vi är vana vid och så är det ju det där med att köra på fel sida om vägen, men det gick över förväntan, vi höll oss där vi skulle. Vägen från Galway till Clifden var däremot ingen höjdare, att folk lyckas? hålla hastigheterna på vägarna har jag mycket svårt att förstå, för er som undrar så är det nog standard med 100km/h på Irland, och då ser vägarna inte ens ut som våra 70-sträckor...

image40
Frukostmenyn på första B&B

Ett par stopp gjorde vi, först vid en Lidlbutik där vi köpte lite matsäck och sen vid en mack/ett hotell där vi smet in på toa, första connemarorna på nära håll gick bredvid vägen strax innan Clifden och här stannade vi och fotade lite och frågade ägarna om hästarnas namn, hmm vaddå namn? De hade registrerade namn, men kallades The young one och The old one...

image41
Buttermilk Lodge stenmur 

Vi var i alla fall framme i Clifden vid halv två-två och hade några timmar över innan vi skulle checka in på vårat B&B så vi åkte en sväng mot Cleggan och hamnade så småningom i Claddaghduff. Här såg vi många connemaror men det fanns inte några ägare i närheten så namnen på dem vet vi ju tyvärr inte. Men härligt var det i alla fall och vi åkte ner till havet och det var låg vatten så vi gick runt på havsbottnen! Många härliga kort blev det här ute.

image42
Vid havet i Claddaghduff

Sen åkte vi tillbaka mot Clifden och checkade in på Buttermilk Lodge, jättetrevliga ägare var det! Sen gick vi ner till Clifden town och promenerade runt lite i affärerna och köpte hamburgare och strips. Eftermiddagen roade vi oss med att spela fyra i rad.

IRLAND 2008 - onsdag

Sådär. Nu har jag lite tid över så jag tänkte i alla fall börja skriva om Irland.

Resan startade i Jönköping där vi möttes upp hemma hos Lina. Sen bar det av mot Göteborg City Airport, vi stannade vid ett köpcenter där vi passade på att äta och köpa färdlektyr till planet. Jag köpte Cosmopolitan och vi hade väldigt roligt åt allt innehåll i den. Vi hittade fram till flygplatsen utan missöden och checkade in vårt bagage och gick igenom kontrollerna, Lina fick gå en extra gång för hon hade telefonen på sig första gången. Planet ifrån Irland som vi skulle åka med var lite sent, men vi fick gå på till slut och då kom nästa försening, en passagerare, saknades, han hade fått ett boarding nummer så han måste ju checkat in, men borta var han i alla fall och till slut så lyfte planet - om än lite försenat. Flygningen gick riktigt bra, ingen turbulens och piloten landade planet tryggt och säkert på "den gröna ön".

image36
Jag, Lisa och Lina i Jönköping innan avfärd

Vi landade långt bort och fick gå en bra bit innan vi var inne på "flygplatsen", våra väskor hade redan kommit så vi tog de och skyndade oss bort mot biluthyrningen. Vi läste igenom kontraktet ordentligt och begav oss sen ut i luften för att hitta vår bil. Naturligtvis stod den så långt bort det bara gick att komma. En grå Opel Astra fick vi. Några små repor var det på den men vi dokumenterade med våra kameror ifall det skulle vara något när vi lämnade tillbaka bilen.

image38
Våran bil, också kallad fanten, hmm svängradie vad är det?... 

Sen körde vi mot första destinationen som var Hawthorne Bed & Breakfast i Maynooth. Lyckades köra fel på väg ut ur Dublin och sen körde vi förbi infarten till B&B också men vi var i alla fall framme i tid. La in våra grejer på rummet och promenerade sen in till centrum för att äta något. Lisa och jag delade på en Hawaii. Sen var det dags att sova.

image39
Första Bed & Breakfastet vi bodde på

Jumper

Det var ett rätt bra tag sen jag tittade på film nu, men igårkväll tittade vi i alla fall på Jumper, jag tycker att det var en helt okej film, men ett sånt där öppet slut, nja, jag vill ha definitiva slut ju. Som slutet såg ut nu så kan man nog kanske vänta sig en uppföljare om den har gått bra.

2008
Jumper
Tree Kings
10.000 BC
The green mile
The Manchurian Candidate
Next
The fast and the furious - Tokyo Drift
Rounders - sista spelet
Fullt hus
Dogma
The Specialist
The art of war
What a girl wants
Förhandlaren
Beauty Shop
Disturbia
Death Proof
I am legend
Domestic Disturbance
The Medallion
High Crimes
Höstlegender
xXx - the next level
Lucky number Slevin
Arn - temelriddaren

hemma igen

Så där. Nu var jag hemma igen. Det har varit en trevlig dag och inte alls stressigt som det brukar vara. Utan lagom tempo, himla skönt eftersom det varit extremt stressigt tidigare i veckan. Jag såg ett par godbitar som föll mig i smaken. Och den ena har riktigt intressant stam. Litet frågetecken på vad det är för färg bara.

Nu ska jag bara slappa och titta på film resten av kvällen. Ska upp ganska tidigt imorgon igen, måste ju hinna fixa stallet innan vi åker.

Tycker att det varit lite dåligt med läsare här nu ett tag men det är väl kanske för jag varit borta. Synd, men jag får promota den lite grann.

Hmm

Någon har kört/backat på min bil. Inget farligt dock, bara kofångarn som fått sig en knäck, så den går emot däcket vid vissa tillfällen. Men det är grymt irreterande att folk inte har vett att säga till. Jag vet inte när det hänt heller. Bilen var ok innan jag åkte till Irland så det har hänt under tiden jag varit borta för jag märkte av det redan i tisdags. Men men så kan det vara. Nu ska jag packa iordning det sista till premieringen och sen är det hästar hela dagen. Och ett möte för ett nytt connemaradistrikt också. Ser fram emot en fullspäckad dag.

destination Grevagården

Är det som gäller idag. Men först ska jag ut och göra klart stallet så det är färdigt tills vi kommer hem ikväll. Blir ju rätt så sent så det är skönt att inte ha det att tänka på också.

Finns några hingstar som jag speciellt ska hålla ögonen på och hoppas på att de passerar nålsögat.

Hoppas jag hinner skriva en liten rapport ikväll men vi får se hur trött jag är då.

kaoset fortsätter

Idag har det varit ännu värre på jobbet än igår. Blev inte mycket gjort, maskinen var inte samarbetsvillig om man ska säga det snällt. Men ändå har dagen faktiskt gått rätt fort, vi har ju kortare dag på fredagar, slutar vid två men det blev lite övertid idag också...

Nu sitter jag och laddar in bilderna från Irland på den andra datorn så jag kan radera dem från minneskorten sen, för de behövs imorgon. Är helt slut så idag blir det nog tidigt i säng, tror jag. Ska se om jag orkar rapportera om Irland också. Men inte just nu.

Resten av dagen

Har varit lugnare än början. Skönt att varva ner lite grann. Men nu är jag helt slut så jag ska krypa i säng alldeles strax. Är lite funderad över mitt ben som inte har riktig känsel, funtar på om det har något att göra med att jag rev mig på buskar på Irland för det är mest bredvid rivsåren. Aja, jag överlever nog. Har även hunnit få en liten rapport från sälen där några av jobbarkompisarna befinner sig. HV spelar 7e avgörande semifinal just nu, har ingen aning vad det står men lovade i alla fall att hejja så jag gör väl det.

Ni får ha det så bra nu. Ny rapport imorgon skulle jag tro.


KAOS

Har det varit typ hela dagen...

Gissa vem som glömde ställa alarmet på mobilen idag? Det var ju det sista jag skrev igår innan jag gick och la mig. Snacka om senil. Men det är så mycket hela tiden nu. Jaja, jag vaknade när mamma gick upp så jag hade ju lite drygt en halvtimme på mig att fixa iordning mig, släppa hästarna och fixa matlåda. Och jag hann faktiskt!!! Åkte tom tidigare än vad jag gjort de andra dagarna den här veckan. Alarmet är i alla fall redan inställt.

På jobbet har det varit kaotiskt typ hela dagen. Maskinen hade stått still 5 timmar i natt och en order var felkörd. Plus en massa annat. Härligt när det blir så, eller inte. Jag var kvar till fyra, en timme efter att jag egentligen slutar.

Det är ju tur att hästarna har vila ett par dagar till. Sen måste jag verkligen komma iväg vid tre för annars hinner jag inte med det jag ska. Sista dagen imorgon - på arbetsveckan vill säga. Sen är det hingstpremiering på Grevagården för Connemaror, ska dit så klart. Ska bli spännande att se om det kommer några nya intressanta hingstar som går igenom.

Nu har jag varvat ner lite grann efter jobbet så jag ska ge mig ut i det fina vädret och fixa iordning stallet.

Hinner ju inte med

Att blogga så myckte som jag skulle vilja. Jaja, det får i alla fall bli ett snabbinlägg idag. Så ni vet att jag inte har gett upp bloggen. Nu ska jag sova, klockan står på kvart över fyra eller den står inte på det än för jag har inte ställt alarmet än så det var tur att jag tittade förbi här och skrev ett inlägg annars hade jag nog glömt larmet. Och då hade jag sovit gott imorgon.

Tillbaka från Irland

Japp, nu är jag hemma igen. Landade i Göteborg igår vid kvart i ett. Längre inlägg utlovas, men om det blir idag vet jag inte. Nu ska jag ge mig ut i stallet och fixa iordning.


RSS 2.0