MSN

Ja, nu har även jag anslutit mig till MSN. Nu ska jag bara lyckas klura ut hur det fungerar också.

på stan

Det har jag varit idag, hela dagen, med Linnea. Vi gick runt i regnrusket och tittade på outfits inför nyår men hittade inget speciellt. Blev dock många turer till provrummen (alltid kul att prova kläder!), jag hittade i alla fall ett par jeans på b-young. Sen köpte jag ett par skor också, jag som aldrig hittar skor! 

Är fortfarande riktigt trött, gick upp vid kvart över åtta och gjorde iordning det mesta i stallet innan jag åkte till stan. Ska sova länge imorgon...

Och inatt ska mobilen ställas in på ljudlös, det är visserligen trevligt med nattliga smskonversationer men det är svårt att somna om igen när man väl vaknat.

Sitter just nu och väntar på att svaren på hingstarna ska dyka upp på connemaraforumet och fördriver lite tid på facebook också. Försöker även installera MSN på den andra datorn, men det verkar inte fungera. :-(


tröööööt....

Det är vad jag är nu. Väckarklockan ringde vid 04.45 och vet ni vad? Jag snoozade INTE idag, är riktigt stolt! Synd att jag inte har samma självdisciplin när jag jobbar kväll och inte är tvungen att gå upp när klockan ringer. Det ska i alla fall bli ett av mina nyårslöften tills nästa år - att sluta snooza. Ska fundera ut några till innan nyårsafton. Var ett tag sen jag hade något nyårslöfte tror jag. Men det är alltid kul att tävla mot sig själv.

Gick som sagt upp tidigt och åkte till jobbet vid halv sex, var lite tidig så jag passade på att tanka bilen på  väg till jobbet. Sen har vi inventerat hela dagen, men det kändes som det gick lättare den här gången och fortare också för den delen, vi var väl klara sådär vid halv två tiden.

Sitter och klurar lite på hingstgissningen men jag är så himla trött att ledtrådarna bara snurrar. Ska i alla fall få iväg några svar på de som jag hade fel på så får jag vänta tills ikväll på de nya ledtrådarna.

Idag ska jag ta det lugnt och titta på film och jag tror att jag ska göra en kladdkaka också!

Nu ska hästarna få komma in för det har regnat hela dagen så de får gå in lite tidigare.

regn och rusk

Är redan hemma, slutar ju inte förens vid 24 egentligen, men maskinen på jobbet gick sönder och reparatören är ledig och det fanns inga reservdelar så vi fick gå hem. Så imorgon ska jag på något sätt lyckas vara på jobbet klockan 6 på morgonen och hjälpa till med inventeringen istället, det var ett tag sen jag jobbade dag och det lär vara riktigt svårt att komma upp ur sängen imorgon. Konstigt nog börjar jag bli lite trött redan så jag ska försöka somna tidigt.

Igår kväll fastnade jag framför datorn på http://connemaraponny.ifokus.se/ och hingstgissartävlingen. Hade tänkt sitta till 24 men klockan hann bli halv två innan jag hade bestämt mig för vilka svar jag skulle skicka in. Då snurrade alla bilder och ledtrådar i huvudet på mig, tror inte att alla är rätt men jag väntar tills de nya ledtrådarna kommer imorgon innan jag ändrar på något svar. Är riktigt roligt att få se alla gamla bilder och att de som var med då, delar med sig av de till oss andra. Vid nio ikväll så kommer det nya ledtrådar, tar en snabb titt på dem men sen måste jag sova.

Hann med en massa saker idag innan jobbet, gjorde stallet på morgonen som vanligt och var uppe på loftet och hämtade hö. Har blivit en massa dåligt nu när vädret är så fuktigt. Inte alls bra, det kalla, torra vädret är mycket bättre för höet. Annars tycker jag bara det är bra att det är plusgradet för allt blir så mycket enklare då. Jag slipper bära vatten till staller, slipper brodda, kan rida på ridbanan och behöver inte ha så tjocka, otympliga kläder på mig.

Red Cirren på banan idag, dressyrarbete men skänkelvikningar och galoppfattningar. Och han skötte sig så bra så. Imorgon hinner jag inte rida någon av hästarna men i helgen så ska jag försöka hinna med alla tre. Innan jobbet hann jag även springa en sväng och lösa suduko.


MediaMarkt och uppdatering av hemsidan

Igår blev det inget bloggande. Jag hann helt enkelt inte med och sen händer det ju inte så jättemycket på juldagen heller dör den delen...

Idag har jag hunnit med en massa saker, jag gick upp relativt tidigt, vid kvart i åtta. Jag och mamma tog en tripp in till MediaMarkt som öppnade redan vid 8 idag. Jag såg ett par hörlurar till MP3n som jag inte köpte sist jag var inne och det har jag ångrat så nu passade jag på att hämta dem direkt när vi gick in. Mamma köpte fotopapper till skrivaren hon fick av mig i julklapp. Kollade lite på kameror innan vi gick. Jag ska köpa en liten smidig kamera som man kan ta bra kort med inomhus. Min kamera är ju helt super att fota hästarna med men det blir riktigt kassa bilder inomhus med den. Så nu under kvällen har jag kollat i fototidningar samtidigt som jag surfat på nätet. Har hittat en som verkar bra, Fuji Finepix F11. Får ta mig en titt på den nästa gång jag åker till stan.

Har suttit med hemsidan till stuteriet både idag och igår och nu har den äntligen blivit klar och efter en massa krångel med uppladdningen på internet så finns den till beskådande på den vanliga adressen. Har uppdaterat nästan alla sidor tror jag och "Lilleman" har fått en egen sida. Jag ska verkligen försöka uppdatera den bättre nu. Har verkligen varit dålig på det, är väl ett år sen sist... Men jag drar mig lite för det när det alltid krånglar, har svurit ett antal gånger ikväll när det först inte funkar och sen funkar för att sen inte funka igen. Aja, man lär sig ju hela tiden.

Har även hunnit med att rida "Loppan" idag, eftersom det kalla vädret har blivit ersatt av plusgrader så var ridbanan ridbar idag så vi höll till där och han skötte sig hela tiden, inte ett bocksprång i sikte, kan man inte tro med tanke på hur han uppförde sig på julafton. Vi skuttade även över ett litet hinder som står uppställt på banan. Imorgon ska Cirren få komma ut och röra på sig och kanske även Tizzan om jag hinner.

image4
Jag och Loppan

Imorgon är det jobb igen. Men det är ju bara en kväll den här veckan sen är det som sagt ledigt till på onsdag kväll och vecka två börjar allt rulla på som vanligt. Det händer mycket nu i januari. Först är det nyår, utgång med Linnea och Lisa. På nyårsdagen blir det bio - Arn. Och vecka 5 drar vi till sälen. Naturligtvis ligger connemaraträffen den helgen så jag missar den i år igen. Himla trist, såg fram emot att åka på den i år. Men, men vi kommer ju få det super i skidbackarna istället.


Julafton

Jaha, då var julen snart över för i år. Tycker inte att det är som förr. När man var liten och verkligen väntade på paketutdelningen och ögonen tindrade! Nä, allt är inte längre som förr, det är väl för att man blir äldre. Snoozade imorse också, inte bra, måste sluta med det. Men fick ett sms vid halv åtta och då pallrade jag mig upp. Mamma kokade risgrynsgröt så jag väntade på att den skulle bli klar innan jag gick ut i stallet för att göra iordning, det var redan mockat så jag fyllde vatten och spånade upp så det blev nybäddat åt alla hästarna nu när det är jul. Tog ut Loppan på en tur på fältet och det var inte många fötter i marken, kan undra om det var studsbollar jag satte i broddhålen istället för broddar. Satt och funderade på om jag skulle få spendera julafton på akuten med bruten fot istället för med familjen och kusinerna här hemma. Det är ju ganska halt ute, men det verkade inte bekymra herrn alls, så jag beslutade mig för att skritta av innan det hände något. Nästa gång får nog mamma filma hans akrobatiska konster!

Julmaten var god som vanligt och tiden mellan maten och Kalle Anka spelade vi kort. Och sen var det som sagt dags för Kalle Anka, det blir bara tråkigare och tråkigare för varje år. Vi funderade över hur Tjuren Ferdinand kan vara så bifffig när han bara sitter under sin korkek och luktar på blommorna? De andra tjurarna är ju inte alls så välmusklade trots att de verkar roa sig med att slåss. Så vad är hemligheten Ferdinand? Den andra frågan måste vara sen när har humlor gaddar? Sådär, då har vi alyserat sönder Kalle Anka lite grann i alla fall. Finns mer att klaga på men jag ska låta det vara....

Har öppnat julklapparna också; fick ett minneskort till mobilen och en usb-kabel så jag kan lägga in lite musik på den. En Isabell Werth jacka , en tröja och sjal och en zackosäck! Och som alltid, prenumeration på Ridsport, sen fick jag en väckarklocka och ett fodral till mobilen. Lägger in en bild på alltihop: 

                         image2

Så det var nog allt för idag. Hoppas alla haft en underbar julafton med god mat och roliga presenter!

GOD JUL

image1

aj aj aj

Började dagen med att snooza alldeles för länge, som vanligt. Men kom i alla fall upp till slut vid halv nio. Och begav mig ut på en löparrunda idag igen. Sprang andra håller idag för att hitta vägen. Och eftersom jag laddade MP3n igår fick den följa med som sällskap, sjöng med i musiken, vilket inte låter alltför vackert kan jag lova. Nynnade med när jag gick iväg men tystnade en stund och tur var väl det för grannen var vid sitt skjul och hämtade ved, hade kunnat bli lite pinsamt om jag kom ylande. Det var kallt idag också men inte lika kallt som det var igår, så halsen mådde i alla fall lite bättre. Hittade vägen lätt som en plätt från det här hållet och stannade och letade reda på reflexen som Cirren tappade igår, under vårat hmm bråk. Sen var det bara att springa på så var jag hemma igen. Blir dock ingen löpning imorgon för mina benhinnor gör grymt ont, bara jag går runt här hemma. Antar att jag får skylla mig själv. Imorgon får det väl bli träningscykeln istället, men det är mycket tråkigare.

Annars har det inte hänt något idag, har fortsatt fixa med mitt rum och nu är det bara lite grejer kvar att plocka iordning innan det är "ready for photoshoot". Har skickat iväg julkort till alla vänner och bekanta också!

Nåpp, nu ska jag fortsätta facebooka. Ha det fint!

fjärde advent

        

lite gnäll också

Måste få gnälla lite också. Suttit på facebook och tittat runt och alla verkar ha pojkvän/sambo/man utan jag. Jag vill inte vara singel. Så var hittar man en go kille någonstans?

Älg på flykt...

Idag var jag ute och sprang på morgonen. Hade tänkt ta MP3n men batteriet i den var slut så det fick bli without music idag. Den är i alla fall laddad inför morgonsdagens runda. Det var riktigt kallt i luften och det kändes i lungorna, var lite halvsvårt att andas innan man vant sig vid kylan. Smart som jag är glömde jag ju att ta på mig mössa också. Sprang upp mot soldattorpet men tänkte ta en kortare väg nu i början innan man kommit igång med träningen ordentligt. Började med att skrämma ett rådjur på flykt och när jag sprang inne i skogen var det en älg som zickzackade framför mig (tror även att vi skrämde samma älg när vi var ute och red senare på dagen). Tog en väg som vi inte ridit på, på länge och lyckades virra bort mig i skogen. Tur att man har ett ganska bra lokalsinne så man inte kommer helt vilse, mobilen var också med så om jag skulle kommit helt fel så hade det ju bara varit att ringa efter hjälp. Kom i alla fall ut bakom soldattorpet vilker låg åt ett helt annat håll än det jag hade tänkt mig från början. Imorgon springer jag från andra hållet så jag inte springer fel igen...

Har även varit duktig och rensat upp på höloftet bland allt hö som ramlat huller om buller. Sorterade bort det höet som blivit dåligt och röjde iordning resten så nu är det lättare att hämta ner hö igen. Tog längre tid än vad jag tänkt mig och är ju inte heller det bästa att hålla på med när man är allergisk mot hö, men det måste ju göras.

Sen var det hästarnas tur att motionera, började med Cirren och red ut en sväng, det gick inte alls som jag hade planerat och han var riktigt billig tidigare idag. På grund av missödet i skogen med Cirren hann jag inte rida Loppan och Tizzan så jag får se till att de får komma ut imorgon istället.

Nu är även julklapparna som jag köpt inslagna i fina papper. Ska bara lägga de under granen också, men det får nog bli imorgon. Tog sin lilla tid att slå in alla och få de fina. Är riktigt nöjd med vad jag hittat till mamma, men de andra hade jag gärna köpt något annat mer personligt till. Men hoppas att alla blir nöjda och glada.

Har fortsatt lite smått med mitt rum idag och måste verkligen göra klart det imorgon. Men är inte så värst mycket kvar. Plocka iordning lite och dammsuga och tvätta golven så blir det perfect sen!

Ännu fler julklappar och ny frisyr...

Idag har jag återigen varit inne i Jönköping och shoppat julklappar, men nu är jag klar för den här gången. Har inte varit lika kul att handla i år. Är alltid roligare att ha någon att gå ihop med men nu har jag varit runt ensam. Tur att man har bilen i alla fall så man slipper åka buss hit och dit. Var inne en sväng på MediaMarkt och tittade runt, det är sjukt mycket grejer dem har. Såg TVn för 700.000, om man nu kan kalla det tv...

Sen var jag och klippte mig på salong Påpee, riktigt mysig liten salong. Så nu är håret inte uppklippt längre, får se vad jag hittar på nästa gång det är dags att klippa sig.

Har börjat möblera om mitt rum nu på kvällen, har bara kommit halvvägs men får ta lite kort på det sen när det är klart.

Nä, nu ska jag gå och lägga mig, tänkte försöka ut och springa en sväng imorgonbitti.

julbord

Idag har vi haft julbord på jobbet. Var riktigt trevligt att sitta och prata med de man inte jobbar ihop med på kvällsskiftet. Sen har jag suttit och packat USA-rullar resten av kvällen. Imorgon jobbar jag bara till 17.30 sen är det långledigt till nästa tordag em och sen är det ledigt till onsdag vecka 1.

Nu har vädret slagit om och det har blivit riktigt kallt ute och marken är stenhård. Jag får väl nästan hoppas på att det kommer lite snö för annars blir det svårt att rida hästarna ordentligt.

Nä, nu ska jag gå och lägga mig.

hmm

Det får bli ett snabbt inlägg innan jag går och lägger mig.

Idag har vi fått en "julklapp" på jobbet. Div julmat; skinka, ost mm. Och imorgon är det julbord. Ska bli trevligt.

På torsdag ska vi till kusinerna och baka julgodis! Brukar bli en trevlig tillställning. Sen är det lön på torsdag också!

Nä, nu är det dags att sova....

Ny dator :-)

I helgen har jag beställt en bärbara dator! En HP, men får vänta till februari...



Nu är det dags att sova. 


Söndag 3e advent






     




Lördag igen

Idag är den en vecka sen jag fixade bloggen. Tiden går så hilma fort nu för tiden. Man hinner ju inte med någonting - jobba, äta, sova och fixa med hästarna sen finns det inte mycket tid kvar. Jag har i alla fall skött bloggandet bra, om jag får säga det själv.

Idag har det varit riktigt kyligt, jag kan inte direkt skriva kallt för det har ju bara varit -1 grad och det kan väl inte räknas som kallt, i alla fall inte en dag i mitten på december. Men just nu sitter jag här framför datorn och fryser. Tänker ta en lång varm dusch sen när jag varit ute och fodrat hästarna.

Jag längtar verkligen till sommaren! Och hoppas på att det blir sommar nästa år och inte som den i år, för det känns som det bara varit ett långt år av elände och regnande. Motivationen till allt är bortblåst, känns som jag går på autopilot. Har inga direkta drömmar heller för tillfället, annars brukar jag vara duktig på att fantisera om framtiden och jag saknar det. Så Tomten "jag önskar mig motivationen och mina drömmar tillbaka i julklapp" kan du fixa det?!


En sommarbild från google för att pigga upp



Både Loppan och Cirren har fått komma ut och röra på sig, men det är så hårt så vi tog det relativt lugnt för jag är rädd att de ska halka och strecka sig. Följde inte med och hämtade gran men den såg fin ut så det blir nog bra. Och städningen av rummet? Den börjar nu...

Shopping, julklappar & Idol-Måns

Jaha. Idag klockan 05.45 så bar det av till Ullared för shopping på gekås. Var hemma rätt sent igår så det blev inte många timmars sömn. Men piggnade till ganska  fort för vi släppte ut hästarna innan vi åkte och det var ganska kallt. Satt och frös ett tag i bilen innan värmen kommit igång, skinnklädseln gör ju inte saken bättre. ;-)

Vi var nere lagom till det öppnade vid 8 och det var inte mycket bilar på parkeringen och kön tog väl en sisådär 30sekunder innan vi var inne i varuhuset. Vi hamnade på hästavdelningen först och där hittade jag två "Isabell Werth" jackor och ett par ridbyxor av samma märke! Riktigt snygga! Så dagen började fint. Blev även en dressyrgjord i läder och fyrpack senskydd.

Sen gick vi en sväng bland kläderna, hittade en mysig stickad tröja men annars var alla små storlekar borta. L  och XL fanns det däremot i överflöd... Promenixade runt lite på måfå och hör i kundradion att "Måns Zelmerlöw" kommer till varuhuset för att signera sin platta och lite senare på eftermiddagen skulle även "Amy Diamond" komma och signera sin platta. Vi tänkte ta en titt på Måns, men han var seeeen så vi struntade i det. Hörde i alla fall honom sjunga live och det lät riktigt bra. Var himla praktiskt att han var där, så det var bara att strosa runt medans allt folk tittade på idolen.

Köpte lite julklappar till lillasyster också, men tänker inte avslöja vad. Har redan bestämt vad jag ska köpa till mamma, men det lutar åt att jag i så fall får ta en tripp till Borås, tror jag att det var. Har ingen aning om vad jag ska köpa till pappa, han önskar sig ju aldrig något.'


Imorgon ska jag se till att hästarna får lite motion, har varit dåligt med det den här veckan när jag börjat vid 12. Så imorgon står det ridning på schemat. Har även tänkt möblera om mitt rum och städa iordning så det blir fint nu till jul. Sen var det visst granhämtardag imorgon med. Får se om jag hinner följa med och promenera runt i skogen tillsammans med kusinerna.


bild från google


Bilder på mina inköp kommer så småningom, men inte idag. För nu börjar tröttheten komma krypande, men det är väl inte så konstigt. Ska gå ner och borsta tänderna och värma min vetekudde innan jag kryper ner i sängen och fortsätter läsa min bok.


Lucia

Idag är det Lucia, men har inte märkt av det alls. De hade iofs sparat lussekatter, pepparkakor och mazariner till oss på jobbet. Appropå jobbet så måste jag köpa ett par arbetsbyxor, mina annars ganska mörkblå jeans är för tillfället rosa.

Imorgon bär det av till Ullared. Så jag borde gå och lägga mig nu, men tänkte duscha först.

Snö...

Då var man hemma ifrån jobbet igen. Fördriver tiden lite framför datorn, för trött det är man ju inte trots att man varit uppe sen kvart över sju. Kikar runt lite på facebook och är inne på http://www.connemaraponnyn.ifokus.se/ och skriver lite.


Det snöade både igår kväll och idag på fm så det är lite vitt på marken och så har det blivit kallt igen. Imorgon är det Lucia, trodde faktiskt att det var idag, men det var ju fel.


På fredag bär det av till Gekås, ska se om jag kan hitta lite julklappar. Har inte köpt några julklappar än. Jag får väl göra som jag gjorde förra året och åka in den 23e, då var det mycket folk och bilar ute kan jag lova.



Näpp, nu ska jag sova - ha det bra allesammans!

...

When a GIRL is quiet 
-  millions of things are running in her mind.

When a GIRL is not arguing
- she is thinking deeply.

When a GIRL looks at u with eyes full of questions
- she is wondering how long you will be around.

When a GIRL answers " I'm fine " after a few seconds
- she is not at all fine.

When a GIRL stares at you
- she is wondering why you are lying.
 
When a GIRL lays on your chest
- she is wishing for you to be hers forever.

When a GIRL wants to see you everyday
-
she wants to be pampered.

When a GIRL says " I love you "
- she means it.

When a GIRL says " I miss you "
- no one in this world can miss you more than that.

Jag är kär!

Jag tror jag är kär. Det måste nog vara så! Underbar, vacker, så himla snygg, ja precis allt!

Igår hade vi möte på jobbet. Om hur vi vill ha det med lönerna. Jag blir förvånad över hur vuxna människor kan bete sig. Det var som ett dagis där man bråkade om vem som först hade haft leksaksbilen. Efter handuppräckning så blir det i alla fall fortsatt 2-veckors lön istället för månadsutbetalning, känns bra.



Idag börjar jag tidigare så det blev till att gå upp vid halv åtta idag. Har varit ute och mockat stallet och fixat med vatten och hö och hästarna har fått sin lunch. Har även hunnit med att prata med Emilie om sälen. Så vecka 5 bär det av upp mot skidbackarna.Har precis duschat och gjort mig klar för jobbet, ska bara fixa iordning matlådan också. Får se vad det blir idag för något.

Antar att ni är nyfikna på min kärlek ;-). Colleen har hittat sin DRÖMBIL!

"Lotus Elise"


Nytt inlägg då

Hann ju aldrig skriva innan jag åkte till jobbet för datorn var upptagen så det får bli ett snabbt inlägg nu innan jag kryper till sängs. I söndags kollade vi på filmpå kvällen. Återigen ingen bra, görs det inga bra filmer längre? Filmens budskap gör ju att den i alla fall är sevärd, men den var extremt seg. "Crash" heter den i alla fall, med bla Sandra Bullock.






Dags att börja blogga!

Jaha. Då har jag också lyckats ta mig in i bloggvärlden. Lite krångligt var det allt, men nu är jag här.

Helgen, då. Den har varit regning. Precis som alla andra dagar den senaste tiden varit. I lördags var Linnea här och vi kollade på "Bröderna Grimm", var väl helt okej, men inte en film jag vill se fler gånger, sen tittade vi (eller rättare sagt jag - för Linnea sov nog genom halva filmen) på "Love potion nr 9" med Sandra Bullock. Inget jag rekommenderar er att se.



Idag har jag varit ute och fixat vinterhage till "Lilleman" årets fölunge. Han går fortfarande ihop med mamma och "Plutten" russet som är 29år agerar lekfarbror. Men det närmar sig snart avvänjning, men först ska han id-kollas.

Imorgon är det ny jobbvecka  igen, men allt snurrar på så fort nu för tiden att det nog snart är helg igen. Själv börjar jag inte jobba förens vid  13.30. Helt okej att jobba kvällsskift faktiskt, och goa arbetskompisar har jag också!

RSS 2.0