Sälen 2008

Ett stort gäng på 26 personer var vi som drog till sälen natten mellan onsdag (30/1) och torsdag (31/1). Själv jobbade man ju till 23 så jag slutade i alla fall en timme tidigare. Linnea kom och höll mig sällskap från klockan 20 men sen satt hon och höll på och somna på vägen till Aneby... Först samlades vi i Norra Isaryd, vägbeskrivningen dit var det lite si och så med så när vi inte hittade för andra gången efter att ha pratat med både Emilie och Rikard så ringde vi till Jonas istället.  Planen var att vi skulle komma iväg vid klockan 2 men vi lyckades kapa en halvtimma och vid halv två så körde vi iväg, med oss i täten och gpsen inställd på hundfjället. Försökte sova, men när hälften av passagerarna i bilarna är lite halvfulla och vi hade walkie-talkie mellan bilarna var det en omöjlighet... Vi var i alla fall uppe i Lindvallen vid klockan 8 på morgonen och skulle äta på McDonalds som öppnade vid 9... Det blåste riktigt kallt där uppe men personalen var snälla och släppte in oss så vi fick äta innan det ens öppnat. Sen fortsatte färden vidare till hundfjället. Folket hyrde skidor och jag och Linnea promenerade runt och frös. Vi fick i alla fall nycklarna till husen lite tidigare än vad som var sagt så vi gick bort och sov en stund i soffan. Sen på kvällen gjorde vi hemmagjord pizza. Det var ett himla spring i vårat hus så inte fick man sova mycket den här natten heller.

image19
























Vi hittade en Ferrari - byggd i lego på våran promenad!


På fredagen gav vi oss ut i backarna, Linnea och jag. Klyftiga som vi är så tog vi de längsta liftarna vi kunde hitta. Men det märkte vi inte förrens vi stod placerade i liftarna och då kan man ju inte direkt backa ur... Så längst upp på toppen hamnade vi. Vi tog sikte på trollskogen och fascinerades av alla barn som svischade förbi oss på vägen ner. När vi tagit oss ner helskinnade tog vi samma lift igen, men den här gången lyckades Linnea fastna i liften med benet, allt slutade dock lyckligt och vi kunde åka vidare uppåt. Jag lyckades nog ramla tre gånger medan Linnea (förutom missödet i liften som inte var hennes fel) höll sig på benen. Vi stannade kvar i stugan efter lunchen för vaderna strejkade lite grann. Så vi satt och mös i soffan. Sen på kvällen gjorde vi tacos och jag satt lite vid datorn medan resten tittade på Let's dance.

image20
Linnea högst upp på berget!

Även på lördagen gav vi oss ut i backarna men nästan alla liftar var avstängda för det blåste så himla mycket. Även idag lyckades vi hamna långt upp på bergen, men idag vågade vi oss på en lite brantare backe. Vi lyckades åka omkull båda två, för mig tog det tvärstopp i en snödriva. Det var grymt kallt och tårna gjorde riktigt ont så vi tänkte ta trollskogen hem men lyckades hamna i en jättebrant backe som vi faktiskt tog oss ner för efter många, många serpentiner på skidorna. Trodde att tårna skulle gå av när vi tog av oss pjäxorna... Satt i soffan och kände mig ynklig ett bra tag. Men sen promenerade vi bort till afterskin och umgicks med några av alla i vårat sällskap. På kvällen var vi iväg och åt på Harrys, men det var ingen hit och vi var bara 6 stycken som kom in på dansgolvet så eftersom alla andra åkte hem så gjorde vi det med. Och vi fick åka limousine. 

image21
Jag framför vårat hus, med skidorna på

Söndag gick vi upp tidigt och städade huset innan inspektionen som var vid 10.20. Allt var okej så det var bara att vänta in det sista huset som hade koll vid 11. När vi väl skulle åka så var det en som tappat sin mobil, så de fick åka och leta efter den, men den hittades inte. Och när vi kommer iväg så är det kö i typ en timme, ja, alla åker väl vid typ 12-tiden på söndagfm. Vi stannade i Vansbro för att äta pizza och det stoppet tog 1½ timme. Så när vi väl var hemma i Aneby klockan 20.45 så hade jag och Linnea bara resan hem till Habo kvar. Klockan hade hunnit bli 22.30 innan jag parkerade bilen hemma. 

image22
På väg hem

Tack till alla som var med på resan. Vi hade riktigt kul! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0