Förbättra din självbild

90 % av den kommunikation du signalerar ut till din omvärld är omedveten och det är din självbild (hur du ser på dig själv) som avgör vad du sänder ut. Det betyder att din självbild också avgör vad andra känner och tänker om dig och därför signalerar tillbaka. Starta en positiv cirkel där du programmerar dig själv till en bättre självbild, märker hur andra reagerar annorlunda tillbaka och du stärker ditt självförtroende.

Hur du kan programmera din självbild:

1. Ta djupa långsamma andetag med magen. Gör det under en minut och slappna av.

2. Skapa en mental bild framför dig där du själv framträder på en stor bioduk. Gör färgerna starka och klara. Justera bilden och gör den ljus och fin ända tills du blir nöjd.

3. Se och njut av filmen om dig själv där du agerar precis så som du vill agera. Hör din röst som du vill att den ska låta. Se dig själv röra dig med ett riktigt bra självförtroende och notera hela tiden hur bra du blir uppfattad av andra när du gör som du gör. Den mentala filmen av och om dig själv visar dig precis på det sätt som du vill vara. Se dig själv le, skratta, prata och agera med självförtroende.

4. Ta nu och "flyt" in i filmen och kliv in i den person du är där så att du kan se allt som händer från dina egna ögon. Agera i rollen själv. Hör, känn och upplev hur det är att vara den person du vill vara.

5. Dagdröm om hur det är att vara den här personen och prova hur det går i någon situation du själv har upplevt tidigare. Känn hur det är att vara personen imorgon och inför nya utmaningar som kommer.

6. Gå in i framtiden och se framför dig hur du har varit den självförtroendefyllda personen i ett år. Tänk på hur livet skulle vara då. Vad som skulle vara annorlunda än idag. Vad du skulle ha gjort. Vad du skulle kunna göra.

7. Gör denna övning varje kväll i en månad. Utvärdera och tänk på vad som har blivit annorlunda.

Det här är en av världens sötaste och bästa bilder tycker jag. Den berättar så himla mycket....Det är såhär du ska känna när du kollar dig själv i spegeln! Du är störst, bäst och vackrast!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0